Om oss

När vi först slog upp portarna till dåvarande Barefoot Fitness var det främsta skälet att vi saknade ett gym i Stenungsund som erbjöd det där extra. En miljö som man känner sig hemma i och ett gym som har gott om plats att få träna den träningen som vi förespråkar, tycker är mest effektiv och är roligast, -funktionell högintensiv träning; CrossFit.
Ungefär ett halvår efter öppning tog vi steget vidare till att bli en CrossFit-affiliering, som vi driver under namnet CrossFit Njord. 

Njord betyder "kraft, styrka" och namnet är taget från den fornnordiska gud som vi delar vår koppling till havet med. Njord var enligt fornnordisk mytologi en givmild gud som rådde över hav och vindar. Även om att påverka vädret ligger långt bortom vår kontroll så är vår målsättning att kunna dela med oss så mycket vi bara kan för att skänka både kraft och styrka till våra kunder. Därför kändes namnvalet självklart! 


Hos CrossFit Njord så får du så mycket mer än bara en lokal att vistas i. Det finns ALLTID hjälp att få och du får inspiration för vad du ska träna,  coachning med teknik och utförande av övningar. Vi har en begränsning på antalet medlemmar, då vårt mål är att erbjuda en så hög personlig service som möjligt. 

Utöver en fantastisk gemenskap så erbjuder vi roliga och genomtänkta pass med en långsiktig planering för att du ska få goda och hållbara resultat i din träning.

Vårt mål är att öka våra medlemmars insikt, kunskap och förståelse i vad god hälsa och hög livskvalitet innebär utifrån ett holistiskt och evolutionärt perspektiv. Med det menar vi att god hälsa är något som inte bara kommer genom träning, även om det förstås är en viktig del. Men genom vår kunskap och erfarenhet ser vi att det är så många andra faktorer som spelar in i vad livet kan ge dig i form av energi, välmående, glädje och styrka. Varje dag, hela livet ut!
Vi vill hjälpa dig att nå en fullgod hälsa, på alla plan!

Varmt välkomna!

Öppettider

Bemannat:

Måndag - Torsdag: 16:00 - 20:30
Fredag: 11:30 - 18:30
Lördag: 10:00 - 13:00
Söndag: Endast öppet för medlemmar


Open gym: 05:00 - 22:00 Alla dagar

Boxägare och Head-coach

Sandra Drott

Certifieringar


-Certifierad MammaMage tränare 2016
-CrossFit KIDS Trainer 2016
-CrossFit Level 1 Trainer 2015
-Personlig tränare 2013, Paleo Institute
-Instruktör kettlebell 2014, Eleiko
-Utbildad inom akutsjukvård, prehospitalt omhändertagande, D-HLR, HLR
Mer om Sandra


Här har ni Sandra, numera Drott då jag gick och gifte mig med Njords andra delägare Jonas ;)
Kontrollfreak ut i fingertopparna och jag älskar att bestämma. Petar i alla detaljer och ser ALLT! När det kommer till träning är slarv det värsta jag vet. Ska man slarva ska man göra det medvetet, som jag t.ex. gör hemma. Ordning och reda är inte min grej....

Efter nu 5 år i boxen så är det bästa jag vet fortfarande att coacha och hålla i pass. Det skänker mig så otroligt mycket glädje och att dessutom få lära känna alla medlemmar och vara med i deras fram- och motgångar är en grym bonus.

Vad jag lärt mig utav CrossFit är att aldrig sluta lära sig, glädjen till rörelse i alla former, ödmjukhet till att ingen är bäst på något, och att rörlighet är AoO, -quick fix don´t exist.

Alla mina vänner finns på Njord, alla åldrar, stora som små!

Ses i fysverkstan!

Jonas Drott

Certifieringar


-Born To Run Licensed Running Technique Coach 2017
-Primal Health Coach (Livsstils-/hälsocoach genom evolutionär hälso-, närings- och träningsvetenskap) 2016
-CrossFit Level 1 Trainer 2015
-Instruktör fysisk träning & självskydd sedan 2008
-Hälsoinspiratör sedan 2007
-20 års erfarenhet av styrketräning
-Utbildad inom akutsjukvård, prehospitalt omhändertagande, D-HLR, HLR
Mer om Jonas


Jag heter Jonas, mina ögonstenar är min fru Sandra, vår dotter Emilia följt av våra två katter Sune & Jasper, och så klart min Land Rover! Jag är en sann allätare vad gäller intressen, det mesta som rör friluftsliv och äventyrssporter är min melodi. Men fysisk träning har sedan väldigt länge varit ett självklart och dagligt inslag i mitt liv.

Jag fastnade för träningsformen CrossFit för ca 10 år sedan och har sedan dess mer och mer intresserat mig för funktionell träning samt minimalistisk löpning. Inom CrossFit är det främst de gymnastiska delarna som tilltalar mig allra mest.

Hur människan uppnår bästa möjliga fysik, hälsa och välmående är frågor jag brinner för och jag tror på att man bör se långt bakåt i historien för att hitta nycklarna till detta.

I övrigt är jag en prylnörd av rang och gillar att bada. Utomhus så klart och gärna efter löpningen, från tidig vår till sen höst men även under vintern händer det att jag hoppar i plurret!

Coacher

Jonas Espefors

Certifieringar


- CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Susanne


Hej! Susanne Edvardsson heter jag, en ”fröken med bubblor på armarna” som ett barn en gång
kallade det. Tidigare hästtjej, sedan soffpotatis, sedan hästtjej igen (om man kallas tjej när man
passerat 30…) och sedermera tränings – och tävlingsbiten 40+ are. Arbetar som förskollärare,
extraknäcker som sopransolist och kan på fritiden hittas både bland grytor och kastruller eller med
huvudet före i någon grävbar del av trädgården. Under perioden mars – oktober kan man också hitta
mig ålandes i leran eller hängandes i någon rigg på ett ocr-lopp någonstans. Dock spenderas den
mesta lediga tiden på Crossfit Njord!

Jag kom som 38-åring i kontakt med funktionell träning när Njord var rätt nystartat och fortfarande
hette Barefoot fitness. Vi var ett gäng som i normala fall sysslade med hinderbanelopp som åkte till
Stenungsund för att testa riggen i boxen och vara med på ett pass…. Och där blev jag kvar! Jag
fastnade för sporten, stämningen och värmen i boxen och kicken som kom av att få känna sig stark.
Jag älskar att grotta ner mig i teknik och smådetaljer i lyft och gymnastiska övningar och lägger stor
vikt vid att träna rörlighet! Jag springer hellre en mil än sätter mig på airbiken, har haft ett tufft
förhållande till wallballs (vi är numera goda vänner) men tackar inte nej till utmaningar i planka eller
burpees om tillfälle bjuds!

Som coach är det viktigt för mig att se alla deltagare samt att kunna ge personlig och individanpassad
coachning. Att få se människor utvecklas efter just sina förutsättningar och erövra nya färdigheter är
något jag brinner för och CrossFit är sporten där ALLA kan vara med och allt kan anpassas efter
individen. Oavsett ålder, tidigare träningserfarenhet (eller oerfarenhet), fysisk förmåga eller annat
som kan kännas som ett hinder eller en svårighet när det kommer till träning, så är ingenting omöjligt
i CrossFit.
Idag coachar jag i huvudsak våra grymma 12-19 åringar i teensgruppen, men även ett och annat av
de andra passen. Jag hoppas att vi ses på något av dem! Välkommen in i boxen!

Hanna Cyrén

Certifieringar


- CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Andreas


Andrea heter jag och är nybliven mamma! Bor ute i skogarna i Ucklum men älskar ändå att vara runtom folk och är väldigt sällskapssjuk. När jag inte är i boxen eller mammaledig så arbetar jag som fritidspedagog/idrottslärare. Jag älskar att se människor utvecklas och få “aha”-upplevelser och jag tror att det är därför jag älskar att coacha andra.

På Njord har jag funnits sedan start och började hålla pass här för ca 4 år sedan, då gick jag Eleiko Functional Trainer level 1. Innan det instruerade jag på andra gym och föreningar och har grymma meriter inom vattengympa och step-up ;-) Har också arbetat på flera olika spaanläggningar med träning i alla dess former och masserat då jag även råkar vara massör. Så kroppen och rörelse är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Det jag älskar och har fastnat för inom CrossFit är framförallt möjligheten för alla att vara med. Oavsett om man är 3år eller 83år, om man aldrig har rört sig eller är elitidrottare så kan man träna ihop och anpassa alla rörelser efter behov. Ingen behöver uteslutas och det blir en väldigt fin gemenskap. För mig är boxen ett andra hem.

Målet för mig framöver är att hitta in i rutiner som mamma, stärka kroppen igen efter graviditet/förlossning och kanske kunna hjälpa/inspirera andra mammor till träning. Hoppas vi ses!

Martin Nilsson

What are eyelash extensions?


Eyelash Extensions are individual strands of synthetic fibers made to replicate a natural eyelash. When applied, eyelash extensions lengthen and thicken your own natural eyelashes. The single strands are applied to each individual eyelash, one by one. With proper application, lash extensions look and feel completely natural.
How do I choose the look I want?


Your technician will consult with you to understand what type of style you are interested in and what look will work best with your natural lashes. The overall look of the lashes can range from very natural to very voluminous! Refer to our services page to get started on lash shapes you may like!
Can I use mascara and eyeliner on my lashes?


Eyelash extensions are designed to give your natural lashes an improved look of fullness so mascara is not needed. However, we do have a water-based mascara for purchase for those who feel the need especially nearing time for the next refill. Water-based and felt tip eyeliners are recommended if you'd like to use them!
Do not use eyelash curlers! You run the risk of damaging the eyelash extensions if you crimp them. If you desire a look where your lashes look more curled, we will choose a curl that will meet that requirement.
How often should I come in for a fill?


It is recommended that clients come in every 2-4 weeks to get a refill. if you lose more than 50% of your eyelash extensions, it is considered a new set.
How do I clean my lashes?


For daily cleansing, use a lip gloss applicator/ soft bristled brush and oil free makeup remover to rid the base of your lashes from buildup. For weekly deep cleaning, mix 1 part baby shampoo and 2 parts water together in a foaming bottle pump. Use a lip gloss applicator / soft bristled brush to remove buildup. Do not clean them more than twice a week. Avoid q-tips as the fiber may snag on your extensions!
Can lash extensions damage my eyelashes?


If applied properly, no. Although if your technician applies lashes that are too long or too heavy for your natural lashes, there is a risk they can be damaged. This is why it is so important to seek a licensed esthetician or lash stylist. If you have brittle or dry lashes, it may better to let your eyelashes rest for a while!
How does the lash cycle work?


Hair follows a specific growth cycle with three different phases that occur simultaneously.

  • Anagen is the growth stage where new hair is produced. If you pull out a new lash you will see that the bulb is very thick.
  • Catagen is the transition stage where the hair shaft grows upward and detaches itself from the bulb. The hair follicle will actually shrink. The lower part of the follicle is destroyed and the dermal papilla, which is what nourishes the follicle, breaks away.
  • Telogen is the resting stage. This is where you see lashes on your cheeks or lashes come out on the brush as you comb through your lash extensions. You don’t feel them fall out - this is part of the normal process of the replacement of old hair with new. There is virtually no bulb at the base. It is very normal to have anywhere from 3-5 lashes fall out each day.

Marika Ögren

Certifieringar


- CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Susanne


Hej! Susanne Edvardsson heter jag, en ”fröken med bubblor på armarna” som ett barn en gång
kallade det. Tidigare hästtjej, sedan soffpotatis, sedan hästtjej igen (om man kallas tjej när man
passerat 30…) och sedermera tränings – och tävlingsbiten 40+ are. Arbetar som förskollärare,
extraknäcker som sopransolist och kan på fritiden hittas både bland grytor och kastruller eller med
huvudet före i någon grävbar del av trädgården. Under perioden mars – oktober kan man också hitta
mig ålandes i leran eller hängandes i någon rigg på ett ocr-lopp någonstans. Dock spenderas den
mesta lediga tiden på Crossfit Njord!

Jag kom som 38-åring i kontakt med funktionell träning när Njord var rätt nystartat och fortfarande
hette Barefoot fitness. Vi var ett gäng som i normala fall sysslade med hinderbanelopp som åkte till
Stenungsund för att testa riggen i boxen och vara med på ett pass…. Och där blev jag kvar! Jag
fastnade för sporten, stämningen och värmen i boxen och kicken som kom av att få känna sig stark.
Jag älskar att grotta ner mig i teknik och smådetaljer i lyft och gymnastiska övningar och lägger stor
vikt vid att träna rörlighet! Jag springer hellre en mil än sätter mig på airbiken, har haft ett tufft
förhållande till wallballs (vi är numera goda vänner) men tackar inte nej till utmaningar i planka eller
burpees om tillfälle bjuds!

Som coach är det viktigt för mig att se alla deltagare samt att kunna ge personlig och individanpassad
coachning. Att få se människor utvecklas efter just sina förutsättningar och erövra nya färdigheter är
något jag brinner för och CrossFit är sporten där ALLA kan vara med och allt kan anpassas efter
individen. Oavsett ålder, tidigare träningserfarenhet (eller oerfarenhet), fysisk förmåga eller annat
som kan kännas som ett hinder eller en svårighet när det kommer till träning, så är ingenting omöjligt
i CrossFit.
Idag coachar jag i huvudsak våra grymma 12-19 åringar i teensgruppen, men även ett och annat av
de andra passen. Jag hoppas att vi ses på något av dem! Välkommen in i boxen!

Susanne Edvardsson

Certifieringar


- CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Susanne


Hej! Susanne Edvardsson heter jag, en ”fröken med bubblor på armarna” som ett barn en gång
kallade det. Tidigare hästtjej, sedan soffpotatis, sedan hästtjej igen (om man kallas tjej när man
passerat 30…) och sedermera tränings – och tävlingsbiten 40+ are. Arbetar som förskollärare,
extraknäcker som sopransolist och kan på fritiden hittas både bland grytor och kastruller eller med
huvudet före i någon grävbar del av trädgården. Under perioden mars – oktober kan man också hitta
mig ålandes i leran eller hängandes i någon rigg på ett ocr-lopp någonstans. Dock spenderas den
mesta lediga tiden på Crossfit Njord!

Jag kom som 38-åring i kontakt med funktionell träning när Njord var rätt nystartat och fortfarande
hette Barefoot fitness. Vi var ett gäng som i normala fall sysslade med hinderbanelopp som åkte till
Stenungsund för att testa riggen i boxen och vara med på ett pass…. Och där blev jag kvar! Jag
fastnade för sporten, stämningen och värmen i boxen och kicken som kom av att få känna sig stark.
Jag älskar att grotta ner mig i teknik och smådetaljer i lyft och gymnastiska övningar och lägger stor
vikt vid att träna rörlighet! Jag springer hellre en mil än sätter mig på airbiken, har haft ett tufft
förhållande till wallballs (vi är numera goda vänner) men tackar inte nej till utmaningar i planka eller
burpees om tillfälle bjuds!

Som coach är det viktigt för mig att se alla deltagare samt att kunna ge personlig och individanpassad
coachning. Att få se människor utvecklas efter just sina förutsättningar och erövra nya färdigheter är
något jag brinner för och CrossFit är sporten där ALLA kan vara med och allt kan anpassas efter
individen. Oavsett ålder, tidigare träningserfarenhet (eller oerfarenhet), fysisk förmåga eller annat
som kan kännas som ett hinder eller en svårighet när det kommer till träning, så är ingenting omöjligt
i CrossFit.
Idag coachar jag i huvudsak våra grymma 12-19 åringar i teensgruppen, men även ett och annat av
de andra passen. Jag hoppas att vi ses på något av dem! Välkommen in i boxen!

Shkelqim Istrefi

Certifieringar


- CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Susanne


Hej! Susanne Edvardsson heter jag, en ”fröken med bubblor på armarna” som ett barn en gång
kallade det. Tidigare hästtjej, sedan soffpotatis, sedan hästtjej igen (om man kallas tjej när man
passerat 30…) och sedermera tränings – och tävlingsbiten 40+ are. Arbetar som förskollärare,
extraknäcker som sopransolist och kan på fritiden hittas både bland grytor och kastruller eller med
huvudet före i någon grävbar del av trädgården. Under perioden mars – oktober kan man också hitta
mig ålandes i leran eller hängandes i någon rigg på ett ocr-lopp någonstans. Dock spenderas den
mesta lediga tiden på Crossfit Njord!

Jag kom som 38-åring i kontakt med funktionell träning när Njord var rätt nystartat och fortfarande
hette Barefoot fitness. Vi var ett gäng som i normala fall sysslade med hinderbanelopp som åkte till
Stenungsund för att testa riggen i boxen och vara med på ett pass…. Och där blev jag kvar! Jag
fastnade för sporten, stämningen och värmen i boxen och kicken som kom av att få känna sig stark.
Jag älskar att grotta ner mig i teknik och smådetaljer i lyft och gymnastiska övningar och lägger stor
vikt vid att träna rörlighet! Jag springer hellre en mil än sätter mig på airbiken, har haft ett tufft
förhållande till wallballs (vi är numera goda vänner) men tackar inte nej till utmaningar i planka eller
burpees om tillfälle bjuds!

Som coach är det viktigt för mig att se alla deltagare samt att kunna ge personlig och individanpassad
coachning. Att få se människor utvecklas efter just sina förutsättningar och erövra nya färdigheter är
något jag brinner för och CrossFit är sporten där ALLA kan vara med och allt kan anpassas efter
individen. Oavsett ålder, tidigare träningserfarenhet (eller oerfarenhet), fysisk förmåga eller annat
som kan kännas som ett hinder eller en svårighet när det kommer till träning, så är ingenting omöjligt
i CrossFit.
Idag coachar jag i huvudsak våra grymma 12-19 åringar i teensgruppen, men även ett och annat av
de andra passen. Jag hoppas att vi ses på något av dem! Välkommen in i boxen!

Andrea Kummer

Certifieringar


- CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Andreas


Andrea heter jag och är nybliven mamma! Bor ute i skogarna i Ucklum men älskar ändå att vara runtom folk och är väldigt sällskapssjuk. När jag inte är i boxen eller mammaledig så arbetar jag som fritidspedagog/idrottslärare. Jag älskar att se människor utvecklas och få “aha”-upplevelser och jag tror att det är därför jag älskar att coacha andra.

På Njord har jag funnits sedan start och började hålla pass här för ca 4 år sedan, då gick jag Eleiko Functional Trainer level 1. Innan det instruerade jag på andra gym och föreningar och har grymma meriter inom vattengympa och step-up ;-) Har också arbetat på flera olika spaanläggningar med träning i alla dess former och masserat då jag även råkar vara massör. Så kroppen och rörelse är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Det jag älskar och har fastnat för inom CrossFit är framförallt möjligheten för alla att vara med. Oavsett om man är 3år eller 83år, om man aldrig har rört sig eller är elitidrottare så kan man träna ihop och anpassa alla rörelser efter behov. Ingen behöver uteslutas och det blir en väldigt fin gemenskap. För mig är boxen ett andra hem.

Målet för mig framöver är att hitta in i rutiner som mamma, stärka kroppen igen efter graviditet/förlossning och kanske kunna hjälpa/inspirera andra mammor till träning. Hoppas vi ses!

Jonathan Bengtsson

Certifieringar


-CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Jonathan


Mitt namn är Jonathan, jag är född och uppvuxen på klädesholmen.
Har varit soffliggare i dryga 22 av mina 31 år och har de senaste åren fastnat för Crossfit och jag älskar det. Har gått Crossfit level 1 och ser fram emot att utvecklas inom min egna träning samt inom att träna andra!

På filmkvällar ser jag helst på något med pang-pang. I vänners sällskap umgås jag helst med god mat! Skulle lätt klara mig utan sällskapsspel och jag är helt talanglös när det kommer till att ta kort!

Hoppas att vi ses i boxen!

Mikael Blidberg

Certifieringar


- CrossFit Level 1 Trainer
Mer om Andreas


Andrea heter jag och är nybliven mamma! Bor ute i skogarna i Ucklum men älskar ändå att vara runtom folk och är väldigt sällskapssjuk. När jag inte är i boxen eller mammaledig så arbetar jag som fritidspedagog/idrottslärare. Jag älskar att se människor utvecklas och få “aha”-upplevelser och jag tror att det är därför jag älskar att coacha andra.

På Njord har jag funnits sedan start och började hålla pass här för ca 4 år sedan, då gick jag Eleiko Functional Trainer level 1. Innan det instruerade jag på andra gym och föreningar och har grymma meriter inom vattengympa och step-up ;-) Har också arbetat på flera olika spaanläggningar med träning i alla dess former och masserat då jag även råkar vara massör. Så kroppen och rörelse är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Det jag älskar och har fastnat för inom CrossFit är framförallt möjligheten för alla att vara med. Oavsett om man är 3år eller 83år, om man aldrig har rört sig eller är elitidrottare så kan man träna ihop och anpassa alla rörelser efter behov. Ingen behöver uteslutas och det blir en väldigt fin gemenskap. För mig är boxen ett andra hem.

Målet för mig framöver är att hitta in i rutiner som mamma, stärka kroppen igen efter graviditet/förlossning och kanske kunna hjälpa/inspirera andra mammor till träning. Hoppas vi ses!

Kontakt

box@crossfitnjord.se

0702 62 12 11

 

Crossfit Njord /
Barefoot Fitness AB
Munkerödsvägen 13A 
Stenungsund 444 32